هرکس از طریقی و با توجه به اندیشه و تفکر خویش، شناخت و تحلیلی از واقعه کربلا و امام حسین(ع) ارائه نموده است.
در این پست به برخی از تفکرات و نظرات اندیشمندان بزرگ جهان فارغ از دین و مذهب آنها اشاره می شود:
چارلز دیکنز (نویسنده معروف انگلیسی) می گوید:اگر منظور امام حسین (ع) جنگ در راه خواسته های دنیایی بود،من نمیفهمیدم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟پس عقل حکم می کند که او فقط به خاطر اسلام، فداکاری خویش را انجام داد.
ماهاتما گاندی (رهبر بزرگ انقلاب هندوستان) می گوید:من برای هند چیز تازه ای نیاوردم؛فقط نتیجه ای را که از مطالعات و تحقیق هایم درباره تاریخ زندگی قهرمانان کربلا به دست آورده بودم، ارمغان ملت هند کردم. اگر بخواهیم هند را نجات دهیم واجب است همان راهی را بپیماییم که حسین بن علی (ع) پیمود.
مسیوهاربین آلمانی می گوید: اگر در کلمات و گفتار حسین(ع) درست دقت شود معلوم خواهد شد که هدف و آرمان حسین (ع) جلوگیری از ستم بود و این همه قوت قلب و از خود گذشتگی را در راه مقصود عالی خویش خرج کرده است. حتی در آخرین دقایق زندگی طفل شیرخوار خود را قربانی حق و حقیقت نمود و با این عمل اندیشه فلاسفه و بزرگان عالم را متحیر ساخت.
آنتون بارا می نویسد: اگر حسین (ع) از آن ما بود، در هر سرزمینی برای او بیرقی برمی افراشتیم و در هر روستایی برای او منبری برپا می کردیم و مردم را با نام حسین (ع) به مسیحیت فرا می خواندیم.
نیکلسون (خاورشناس معروف) می نویسد: بنی امیه سرکش و مستبد بودند، قوانین اسلامی را نادیده انگاشتند و مسلمین را خوار نمودند... چون تاریخ را بررسی کنیم گوید:دین بر ضد فرمان فرمایی تشریفاتی قیام کرد و حکومت دینی در مقابل امپراتوری ایستادگی نمود.بنابراین تاریخ از روی انصاف حکم می کند که خون حسین (ع) به گردن بنی امیه است.
توماس کارلایل (فیلسوف و مورخ انگلیسی) نیز می گوید: بهترین درسی که از تراژدی کربلا می گیریم، این است که حسین(ع) و یارانش ایمان استوار به خداوند داشتند.ـنها با عمل خود روشن کردند که تفوق عددی در جایی که حق با باطل روبرو می شود و پیروزی حسین(ع) با وجود (یاران) اقلیتی که داشت، باعث شگفتی من است.
ادوارد براون (مستشرق معروف انگلیسی) عنوان می کند: آیا قلبی پیدا می شود که وقتی درباره کربلا سخن می شنود، آغشته با حزن و الم نگردد؟حتی غیر مسلمانان هم نمی توانند پاکی روحی که در این جنگ اسلامی در تحت لوای آن انجام گرفت را انکار کنند.
فردریک جمس اظهار می دارد: درس امام حسین (ع) و هر قهرمان شهید دیگری این است که در دنیا اصول ابدی و ترحم و محبت وجود دارد که تغییر ناپذیرند و همچنین می رساند که هرگاه کسی برای این صفات مقاومت کند و بشر در راه ـن پافشاری نماید، آن اصول همیشه در دنیا باقی و پایدار خواهد ماند.
تصویر فوق تابلوی عاشورا است،برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگ اینجا کلیک کنید
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0